by Iza

Kawa sernikowa zdecydowanie przypadnie do gustu łasuchom. Może ona pełnić funkcję deseru. Jej przygotowanie jest trochę pracochłonne, więc zaplanujcie ją sobie na wolny dzień. Serdecznie ją polecamy, szczególnie na spotkania w miłym gronie przyjaciół. Przygotowując ją, zrobicie na gościach niesamowite wrażenie.

Składniki na dwie porcje kawy sernikowej:

  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 100 ml wody,
  • 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym (schłodzone),
  • 2 gałki lodów waniliowych,
  • 300 ml mleka migdałowego (schłodzonego),
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%,
  • 4 ciasteczka typu oreo do dekoracji.

Przygotowanie:

  • Kawę zaparzyć w 100 ml wody i schłodzić.
  • Do dwóch wysokich szklanek przełożyć po 1 serku waniliowym.
  • Każdą porcję zalać 150 ml mleka migdałowego.
  • Dodać po gałce lodów waniliowych i zalać wystudzoną kawą.
  • Śmietankę ubić na sztywno.
  • Udekorować ubitą śmietanką i ciasteczkami oreo.
  • Podawać od razu po przygotowaniu.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa sernikowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment