Home PrzepisyKawy na gorąco Kawa orzechowo- krówkowa

Kawa orzechowo- krówkowa

by Iza

Do przygotowania kawy o smaku orzechowo- krówkowym na pewno nie trzeba namawiać łasuchów. Jest ona połączeniem lubianych cukierków, masy kajmakowej i orzechowego mleka. Całość smakuje wyśmienicie i wprowadza w doskonały nastrój. Przepis na kawę orzechowo- krówkową nie jest wymagający i z łatwością sobie z nim poradzicie. Zatem do dzieła!

Potrzebujemy:

  • 30 ml espresso,
  • Kilka cukierków krówek,
  • Dwie łyżki masy kajmakowej,
  • 100 ml mleka orzechowego,

Przygotowanie:

  • Mleko spieniamy dowolną metodą.
  • Dno szklanki wypełniamy masą kajmakową i zalewamy je zaparzoną kawą.
  • Dodajemy spienione mleko i dekorujemy naszą kawę pokruszonymi cukierkami.

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa orzechowo- krówkowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie

Zobacz również

Leave a Comment