2,8K
			 
		    
			     



 Based on 1  Review(s)
 Based on 1  Review(s)
				
			
            
				            
			        
    Kawa po meksykańsku to kawa dla tych, którzy lubią eksperymentować. Dodatek przypraw i pomarańczy nadaje jej wyjątkowego smaku i zapachu. Aromat gotującej się w garnku kawy roznosi się po całym domu i sprawia, że nie można się oprzeć pokusie jej spróbowania. Polecamy ja szczególnie w długie zimowe popołudnia.
Składniki na 4 osoby:
- 2/3 szklanki mielonej kawy,
- 1 litr wody,
- ¼ łyżeczki cynamonu,
- 1 cała pomarańcza,
- ½ szklanki cukru,
- ¼ łyżeczki chili
Przygotowanie:
- Pomarańczę ze skórką zaparzyć we wrzątku na około 5 minut, a następnie pokroić na półksiężyce.
- W dużym garnku wymieszać wodę, kawę, cukier, cynamon i chili i delikatnie podgrzewać całość, mieszając mocno podgrzewając, lecz nie doprowadzając do wrzenia.
- Zestawić garnek z ognia i przykryć pokrywką w celu dokładnego zaparzenia.
- Odcedzić kawę przez sitko i wlać do szklanek.
- Podawać z przygotowanymi plastrami pomarańczy.
Podsumowanie
			

Nazwa
Kawa po meksykańsku
			
			
			Dodany 
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
 



 Based on 1  Review(s)
 Based on 1  Review(s)