Home PrzepisyKawy na gorąco Kremowa malibu

Kremowa malibu

by Iza

Kremowa malibu to kawa inna niż wszystkie. Dziś do kawy dodaliśmy nie tylko mleko, ale także sok ananasowy, wiórki kokosowe i biały rum. Połączenie niezwykle zaskakujące lecz pyszne. Kawa jest przyjemnie słodka, o lekkiej nucie kokosowo- ananasowej. W smaku delikatnie przypomina wszystkim znane i lubiane malubu. Jego zwolennicy mogą ze śmiałością przygotować naszą kawę. Serdecznie polecamy!

Składniki na dwie porcje:

  • 200 ml mleka,
  • 4 łyżki soku ananasowego,
  • 50 g wiórków kokosowych,
  • 200 ml mocnej kawy,
  • 4 łyżki białego rumu.

Przygotowanie:

Mleko, sos ananasowy i kokos podgrzewać na ogniu do czasu połączenia się wszystkich składników. Powstałą masę przecedzić przez sitko. Do przecedzonej masy dodać zaparzoną kawę i rum oraz wymieszać. Przelać do szklanek. Można dodatkowo udekorować prażonymi wiórkami kokosowymi.

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kremowa malibu
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment