Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny soledad zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /home/klient.dhosting.pl/adsvio/www/ziarenkokawy.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Przepis na blok czekoladowy jak za dawnych lat - ziarenkokawy.pl
Home PrzepisyDesery Przepis na blok czekoladowy jak za dawnych lat

Przepis na blok czekoladowy jak za dawnych lat

by Iza

Pamiętacie ten przysmak z dzieciństwa? Ja pamiętam gdy robiła go moja babcia z okazji różnorodnych świąt. Zawsze doskonale smakował i cieszył się dużym powodzeniem oraz w okamgnieniu znikał ze stołu! Później ustąpił miejsca wszystkim kupnym czekoladom, batonikom i ciasteczkom i odszedł w zapomnienie. A szkoda! Należy znów przypomnieć sobie jego cudowny, delikatny i czekoladowy smak, który przywołuje miłe wspomnienia i wprowadza w doskonały nastrój. Smakuje znacznie lepiej niż kupne słodycze. Przepis na blok czekoladowy jest niezwykle prosty i nie wymaga większych zdolności kulinarnych. Przekonajcie się sami!

Aby przygotować blok czekoladowy potrzebujemy:

  • 2 margaryny,
  • 1 szklankę mleka,
  • 1 szklankę cukru,
  • 2-3 łyżki kakao,
  • Około dwóch 500 gramowych paczek mleka w proszku (zależy od gęstości w trakcie jego dodawania),
  • 6- 7 opakowań herbatników (po 10 w opakowaniu),

Przygotowanie:

  • Herbatniki pokruszyć na mniejsze części.
  • W rondelku o grubym dnie rozpuścić margaryny, mleko , cukier oraz kakao i doprowadzić do zagotowania. Potrzymać na gazie jeszcze trzy minuty na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
  • Następnie ostudzić i przelać do większego naczynia. Oraz dodawać stopniowo mleko w proszku, rozprowadzając je dokładnie za pomocą miksera.
  • Do powstałej masy dodać pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszać.
  • Powstałą całość wyłożyć do prostokątnej formy na ciasto wyłożonej pergaminem (takiej jak do pieczenia chleba bądź pasztetu) i odstawić z chłodne miejsce do ściągnięcia.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Przepis na blok czekoladowy jak za dawnych lat
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment