Czekoladowe fondue to znany wszystkim deser. Jego unikatowość polega na tym, że do pokrojone owoce maczamy w gorącej, płynnej czekoladzie. My, jako że jesteśmy wielbicielami kawy, wymyśliliśmy przepis na fondue z kawowym dodatkiem. W ten sposób powstało nasze kawowe fondue, które ma bardzo przyjemny, charakterystyczny smak oraz wspaniały zapach i aromat. Przygotowanie go polecamy na przyjęcia domowe. Aby przygotować kawowe fondue, konieczne jest posiadanie naczynia podtrzymującego temperaturę.
Składniki:
- 2 x espresso (łącznie 60ml),
- 170 ml skondensowanego mleka,
- 200 g gorzkiej czekolady,
- 2 łyżki likieru kawowego,
- Ulubione owoce pokrojone w małe kawałki.
Przygotowanie:
- W rondelku postawionym na małym ogniu podgrzej mleko skondensowane i czekoladę oraz zaparzone espresso i likier kawowy.
- Mieszaj, nie doprowadzając do przypalenia.
- Tak przygotowane kawowe fondue przelej do naczynia podtrzymującego ciepło i podawaj wraz z ulubionymi dodatkami.
Podsumowanie
![recipe image](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/uploads/2017/03/Kawowe-fondue.png)
Nazwa
Kawowe fondue
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
![1star](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.ziarenkokawy.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)