Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny soledad zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /home/klient.dhosting.pl/adsvio/www/ziarenkokawy.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Owoce pod kruszonką - ziarenkokawy.pl
Home PrzepisyCiasta Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

by Paula

To niesamowicie prosty w przygotowaniu przepis, który zachwyci każdego. Zaskakuje swoją prostotą, owoce można dowolnie mieszać, więc każdy może wybrać swoje ulubioną mieszankę. Do tego można je podawać na ciepło lub zimno. Przygotuj:

  • kostka masła – 200 g
  • szklanka drobnego cukru – 200 g
  • 2 niepełne szklanki mąki – 300 g
  • 200 g truskawek
  • 200 g jeżyn
  • 200 g borówek
  • 200 g malin

Nim zaczniemy należy pamiętać, że wybrane owoce powinny mieć podobną wielkość , zatem kroimy większe owoce, tak by wielkością przypomniały najmniejsze z wybranych. W tym przypadku kroimy truskawki. Umyte i osuszone owoce układamy do naczynia do zapiekania, następnie przygotowujemy kruszonkę z pozostałych składników – najlepiej ugnieść je po prostu rękoma. Na przygotowane owoce wysypujemy kruszonkę lekko ją ugniatając i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 minut. Możemy jeść przestudzone lub z lodówki wówczas sok z owoców stanie się syropem. Smacznego!

Zobacz również

Leave a Comment